De Plas in Houthalen dicht na incident tussen bezoekers: "Risico's voor gasten van De Plas voorkomen"

Gisteravond heeft er op het strand bij De Plas in Houthalen een schermutseling plaatsgevonden tussen bezoekers. Een man en een aantal jongeren kregen ruzie waardoor veiligheidspersoneel tussenbeide moest komen. Burgemeester Alain Yzermans (SP.A) besliste daarop dat De Plas niet meer open zal gaan.

Na crisisberaad besloot burgemeester Alain Yzermans dat De Plas vanaf vandaag voor onbepaalde duur gesloten wordt. Deze beslissing kwam er door een incident dat maandagavond plaatsvond tussen een man en een 60-tal jongeren. De ruzie begon met kinderen maar snel begonnen ook volwassenen en jongeren zich ermee te bemoeien. Er werd niet geslagen maar wel geduwd en gescholden. 

Het aanwezige securitypersoneel probeerde de gemoederen te bedaren en de politie werd ook opgeroepen. Die kwam massaal ter plaatse maar de groep jongeren was al weg toen ze aankwamen. De burgemeester wil vooral een gelijkaardig incident in de toekomst vermijden en sluit nu de zwemvijver. "Gasten mogen geen risico lopen als ze naar De Plas komen", klinkt het bij Yzermans. Kinderen die sportkampen volgen en leden van de watersportvereniging mogen wel nog binnen.

Bekijk hieronder het verslag over De Plas in Houthalen uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen