Skatepark in Turnhout tijdelijk dicht: “Jongeren leven coronamaatregelen niet na en laten zwerfvuil achter”

In Turnhout gaat het skatepark bij Park Begijneveldekens voor 3 dagen dicht. Volgens het stadsbestuur leven de jongeren de coronamaatregelen niet na en laten ze ook zwerfvuil achter. “We zijn al in dialoog gegaan met hen, maar dat lijkt niet te helpen. We willen nu een duidelijk signaal geven”, klinkt het.

In Turnhout merkte het stadsbestuur dat jongeren tijdens het skaten in Park Begijneveldekens vaak geen mondmasker dragen. Nochtans is het dragen van een mondmasker verplicht in de provincie Antwerpen sinds de verstrenging van de coronamaatregelen. “Zo’n mondmasker dragen is belangrijk, want we zien dat het aantal coronabesmettingen in heel België ook in die leeftijdscategorie in opmars is”, zegt schepen voor Jeugd in Turnhout Jan Van Otten (SP.A).

Jeugdwerkers inzetten

Dat is volgens het stadsbestuur niet het enige probleem. Er zou door de jongeren ook veel zwerfvuil achtergelaten worden, ondanks dat er vuilnisbakken geplaatst werden. Het stadsbestuur is het gedrag van de jongeren beu. “We zijn al in dialoog gegaan met hen, maar dat lijkt niet te helpen. We willen nu een duidelijk signaal geven door het skatepark te sluiten.”

Het skatepark gaat nu voor 3 dagen dicht en dat is niet de enige maatregel die het stadsbestuur neemt. “Onze preventiedienst zal vaak op het skatepark aanwezig zijn om de situatie te controleren. Volgend jaar gaan we ook jeugdwerkers inzetten om alles binnen de perken te houden.”

Meest gelezen