gemeente Asse

Tour Elentrik stopt Asse in kleurrijk en kunstzinnig jasje

In Asse zorgt Tour Elentrik voor kleurrijke en kunstzinnige nutsvoorzieningskasten in het centrum. Lokale kunstenaars zullen ook het binnenplein van jeugdcentrum ’t Jass deze zomer opfleuren en een street art-wandelroute creëren. “We willen het centrum aantrekkelijk maken, ook voor jonge kinderen”, zegt schepen van Jeugd Joris Van den Cruijce (N-VA).

Het gemeentebestuur van Asse wil met Tour Elentrik het jeugdcentrum ‘t Jass opfrissen en een street art-wandelroute organiseren. Tour Elentrik is een samenwerking tussen de gemeentelijke jeugddienst, creatieve lokale artiesten en Treepack. Die laatste is een organisatie gespecialiseerd in muurschilderingen en street art-projecten. Tour Elentrik vond eerder al plaats in andere Vlaamse gemeenten en zet zich verder doorheen alle Vlaamse provincies. De wandelroute voor Tour Elentrik Asse is terug te vinden op het platform van Street Art Cities.

Kunstzinnige nutskasten

Begin juni kwamen lokale kunstenaars van alle leeftijden naar een workshop van Tour Elentrik. Bij dit project beschilderen ze de nutskasten van maatschappijen zoals Fluvius en Proximus. “In het kader van Klasse van Asse willen we lokale artiesten meer in de schijnwerpers zetten. In deze coronatijden is het een goed idee om kunst te tonen op het openbaar domein”, aldus Van den Cruijce. De artiesten werken rond het thema ‘dieren’ en geven er een persoonlijke insteek aan. Een van hen is Margot: "Wij mochten een elektriciteitskast in de gemeente gaan decoreren om zo het straatbeeld wat op te vrolijken. Ik vind dat een leuk initiatief, omdat de lokale creatievelingen daarin betrokken worden. Zo heb je toch weer een gevoel van samenhorigheid."

Kleurrijk binnenplein

Het binnenplein van Jeugdcentrum ’t Jass wordt in een kleurrijk jasje street-art gestoken. Het project is gebaseerd op de hopplant, een uniek icoon voor Asse, maar de kunstenaars geven er een eigen draai aan. Momenteel zijn ze er nog volop aan bezig, maar de uitvoering staat gepland in de laatste weken van augustus.

Meest gelezen