Radio 2

95-jarige Bilzenaar baat nog steeds dierenpark uit: “Hier zitten meer dan 80 dieren bij mekaar”

Guillaume Timmermans is 95 jaar oud en nog steeds uitbater van het Dierenparkje in Bilzen. Meer dan 80 dieren staan onder zijn hoede, en dat al sinds 1999. Ondanks zijn leeftijd lukt het verzorgen van die dieren nog zeer goed, mede omdat enkele vrijwilligers hem dagelijks komen bijstaan. 

Radio 2 Limburg toert de hele zomer lang doorheen de provincie: 42 gemeenten op 42 dagen. De reporters worden rasechte contact tracers en gaan op zoek naar mensen en hun verhalen. Waar hangen de Limburgers uit deze zomer? Wat houdt hen bezig? 

Wie het Dierenparkje in Bilzen binnenwandelt, wordt onmiddellijk verwelkomd door enkele sierlijke zwanen en het gebalk van een enthousiaste ezel. En door Guillaume Timmermans, de uitbater van het parkje. “In 1999 zijn een vriend en ik ermee begonnen”, vertelt de man. “We hebben de grond gekregen van de gemeente, en daar zijn we mee aan de slag gegaan. We hebben heel wat stallen gebouwd en ondertussen staat het hier vol.”

Op het grondgebied van Guillaume verblijven tientallen dieren. “Meer dan 80 dieren”, preciseert Guillaume. “Hier zitten onder andere fazanten, emoes, konijnen, schapen, geiten, pony’s, een ezel, parkieten en ga zo maar door. Het vergt veel werk om die allemaal te verzorgen.”

Ik werk hier elke dag van ’s morgens tot ’s avonds. Voor mij is het een fulltime hobby

Guillaume Timmermans

Met een mooie leeftijd van 95 wordt dag in dag uit dieren verzorgen nog wat uitdagender. “Maar dat lukt me nog heel goed”, verzekert de dierenvriend ons. “Ik werk hier elke dag van ’s morgens tot ’s avonds. Voor mij is het een fulltime hobby. Er zijn vijf vrijwilligers die hier komen helpen, dus ik moet het zeker niet alleen doen. Lizzy bijvoorbeeld zit hier elke week.”

“Ik voeder de dieren en geef ze te drinken”, vertelt vrijwilligster Lizzy. “Als ze verzorgd moeten worden ben ik degene die de beesten vangt. Guillaume is mij heel dankbaar, en ik ben hem ook heel dankbaar omdat ik hier mag komen werken. Ik ben zelf opgegroeid tussen de dieren, dus dit is een droom die uitkomt.”

Radio 2

Meest gelezen