Belga

Al bijna 11.000 processen-verbaal voor overtreden coronamaatregelen in provincie Antwerpen

Het parket van Antwerpen heeft al 10.800 mensen een minnelijke schikking gestuurd omdat ze de coronamaatregelen aan hun laars lapten. In de meeste gevallen reden ze rond terwijl dat niet mocht of stoorden ze zich niet aan het samenscholingsverbod. Als ze de 250 euro niet betalen, komen ze voor de politierechter.

Zo'n 9000 mensen hebben intussen al betaald. In de meeste gevallen gaat het om 250 euro maar wie een illegaal feestje organiseerde of zijn café openhield terwijl dat niet meer mocht, moet 750 euro betalen. "Wie de boete niet betaalt, krijgt nog een aanmaning. Wie dan nog weigert te betalen, zal dit najaar voor de politierechtbank moeten komen", zegt parketwoordvoerder Kristof Aerts. "Als de rechter oordeelt dat je die minnelijke schikking effectief moet betalen, kan het bedrag verdubbelen". De afgelopen maanden zijn er in onze provincie ook 77 incidenten geweest met mensen die naar politie of hulpdiensten spuwden. Zij moeten zich voor de correctionele rechter verantwoorden en riskeren zelfs een gevangenisstraf.

Meest gelezen