AP

Joe Biden stelt running mate Kamala Harris voor: "Over 83 dagen kunnen we betere toekomst kiezen voor ons land"

De Amerikaanse presidentskandidaat voor de Democraten Joe Biden heeft officieel senator Kamala Harris (55) voorgesteld als zijn running mate. Zij moet hem helpen huidig president Donald Trump te verslaan bij de verkiezingen in november.  Samen spraken ze de pers en hun kiezers toe. 

De Democratische presidentskandidaat Joe Biden heeft zijn running mate, senator Kamala Harris, voorgesteld. Hij gaf aan dat hij samen met haar Amerika wil heropbouwen. "Ze stelde de moeilijke vragen en stopte niet toen er geen antwoorden kwamen. Als kind van immigranten weet ze hoe deze families ons land verrijken. Ze weet ook welke uitdagingen daar bij horen. Haar verhaal is het verhaal van Amerika, het verschilt van dat van mij, maar het verschilt niet op de essentiële vlakken."

Harris is de dochter van een Jamaicaanse vader en een Indiase moeder, die allebei omstreeks 1960 naar de VS migreerden. Ze wordt gezien als een zwarte politica, maar haar herkomst onderscheidt haar toch enigszins van de sinds lang in Amerika gewortelde African-American gemeenschap.  Ze probeerde zelf eerst presidentskandidaat voor de Democraten te worden, maar ze haalde het niet. 

"Vanmorgen werden overal in het land kleine meisjes wakker, vooral gekleurde meisjes die zich zo vaak over het hoofd gezien en ondergewaardeerd voelen in onze samenleving, vandaag zullen ze zichzelf misschien voor het eerst op een andere manier bekijken, als potentiële presidenten en vicepresidenten", aldus Biden.

Bekijk hieronder hoe Joe Biden Kamala Harris voorstelde: (en lees verder onder de video)

Videospeler inladen...

Harris bedankte Biden voor het vertrouwen. "Dit is een moment waarop het er echt toe doet voor Amerika", zei ze. "Alles waar we om geven, onze economie, onze familie, het staat op het spel. President Trump heeft de corona-pandemie verkeerd aangepakt en daardoor zijn we in de grootste economische crisis sinds de jaren 30 beland."

"Amerika roept om leiderschap, maar we hebben een president die meer om zichzelf geeft dan om de mensen die voor hem gestemd hebben.  Het goede nieuws is dat we zijn gefaald beleid niet moeten accepteren. Binnen 83 dagen kunnen we een betere toekomst kiezen voor ons land. Dus, Joe, bedankt voor het vertrouwen in mij." 

Binnen 83 dagen kunnen we een betere toekomst kiezen voor ons land. Dus, Joe, bedankt voor het vertrouwen in mij

Kamala Harris

Bekijk hier een fragment uit de speech van Kamala Harris:  (en lees verder onder de video)

Videospeler inladen...

Zowel Biden als Harris benadrukten dat ze zich willen inzetten voor de gewone werkende (of werkzoekende) Amerikaan die zich om 3 uur 's nachts zorgen maakt over hoe voor de familie te zorgen. "Het is ons doel om iedereen die eerlijke kans te geven. Werkende families hebben iemand aan hun zijde nodig." 

Biden en Harris beloofden ook dat ze samen de coronacrisis willen aanpakken door meer te testen en de staten te helpen om hun bedrijven en scholen veilig te heropenen. Ze willen ook een oplossing zoeken voor de economische crisis, die hierdoor ontstaan is en waardoor meer dan 16 miljoen Amerikanen werkloos zijn. En ook de klimaatcrisis bedwingen, staat op hun agenda. "Wij geloven dat we Amerika in één woord kunnen definiëren: mogelijkheden", zei Biden. 

Videospeler inladen...

Meest gelezen