BELGA/LALMAND

Biljarticonen Ludo Dielis en Raymond Ceulemans over hun laatste duel: "We hopen onze match dit jaar nog uit te vechten"

De biljartlegendes Ludo Dielis (75) en Raymond Ceulemans (83) hopen toch om dit jaar nog hun laatste match tegen elkaar te spelen. Beide spelers werden verschillende keren wereldkampioen en speelden ook enkele iconische matchen tegen elkaar. In april zou hun laatste duel plaatsgevonden hebben. Maar het coronavirus stak daar een stokje voor. "We zijn in onderhandeling met de organisatoren en hopen de match toch dit jaar nog te doen", zeggen ze op Radio 2 Antwerpen.

Raymond Ceulemans zegt dat hij niets dan goede herinneringen heeft aan die matchen. "Daar kwam altijd heel veel volk op af", vertelt hij. "We hopen om toch nog één keer tegen elkaar te kunnen spelen. Op 28 augustus komen we samen met de organisator om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Het liefst doen we de match dit jaar nog."

In de biljartwereld waren we elkaars grootste rivaal, maar in het leven zijn we goede vrienden

Ludo Dielis

En ook Ludo Dielis blikt tevreden terug op hun iconische matchen. "We hebben altijd gestreden en gespeeld om te winnen. We waren in het biljart elkaars grootste rivaal, maar in het leven zijn we heel goede vrienden", vertelt Dielis.

Biljart kan coronaproof

Volgens Dielis is het zeker nog mogelijk om in tijden van corona aan biljart te doen. "Het is geen contactsport. Eén iemand staat aan de tafel, terwijl de andere op een stoel zit. Je passeert elkaar amper. Het zou dus zeker coronaproof kunnen zijn", legt hij uit. 

Veel horecazaken met biljarttafels zijn in moeilijkheden geraakt

Raymond Ceulemans

Veel sporten hebben het moeilijk door het coronavirus en ook bij biljart is dat niet anders. "We hangen af van de locaties. Mensen die een zaak met biljarttafels hebben, zijn net zoals de horeca gesloten geweest en moeten ook nu aan veel regels voldoen", zegt Ceulemans. "Veel zaken zijn in moeilijkheden geraakt."

Meest gelezen