Facebook: United People

Burgemeester Vilvoorde verbiedt evenement met snelle coronatesten op café: "Georganiseerde kwakzalverij"

Vilvoords burgemeester Hans Bonte (sp.a) verbiedt de pas opgerichte politieke partij "United People" om tegen betaling coronatesten te laten afnemen. Het evenement zou doorgaan in een café in deelgemeente Koningslo. "Dit zijn onwettige en onethische praktijken", vindt de burgemeester.

Op advies van zowel de Federale Gezondheidsinspectie als huisartsenvereniging Domus Medica heeft de burgemeester van Vilvoorde, Hans Bonte, een coronatestevenement in zijn stad Vilvoorde verboden. In café De Kwakkel in Koningslo wilde de pas opgerichte politieke partij "United People" een evenement organiseren waar coronasneltesten zouden worden afgenomen. Iets wat de partij ook organiseert in verschillende Waalse steden en gemeenten. De partij belooft dat je voor 20 euro op slechts 10 minuten tijd weet of je al dan niet besmet bent met het coronavirus.

Inwoners die zich willen of moeten laten testen, moeten contact opnemen met hun huisarts of een afspraak maken in het medisch centrum

Hans Bonte, burgemeester Vilvoorde (sp.a)

Dergelijke sneltesten zijn volgens burgemeester Bonte verboden omdat ze onvoldoende betrouwbaar zijn. Daardoor zouden de testen zowel tot vals positieve als vals negatieve resultaten kunnen leiden. "Een aantal mensen zou dus onterecht denken dat ze niet besmet zijn en zo het virus toch verspreiden. Deze actie ruikt naar kwakzalverij, iets wat we in de strijd tegen het COVID-19 virus kunnen missen als kiespijn. Inwoners die zich willen of moeten laten testen, moeten contact opnemen met hun huisarts of zich na afspraak naar het medisch centrum in het AZ Jan Portaels gaan."

Faceook: United People

Meest gelezen