Frankie and Fish

Vanaf vandaag zijn dagtoeristen weer welkom in Knokke-Heist

Vanaf vandaag zijn dagtoeristen opnieuw welkom in Knokke-Heist. Dat meldde burgemeester Leopold Lippens (Gemeentebelangen) gisteren. Sinds zondag werden dagtoeristen geweerd in de badplaats, om te grote drukte en eventuele onrust te voorkomen.

De beslissing om dagtoeristen te weren in Knokke-Heist werd genomen na de grote vechtpartij zaterdag op het strand van Blankenberge. De regel zou normaal gezien tot het einde van de hittegolf duren, maar gisteren liet de burgemeester van Knokke-Heist weten dat dagtoeristen vandaag al opnieuw welkom zijn.

Wettelijk?

Juristen hadden bedenkingen bij de wettelijkheid van de maatregel. Ondertussen is de drukte en het aantal incidenten in de kustgemeente volgens de burgemeester voldoende gedaald om het besluit op te heffen.

Meest gelezen