Jongen van 6 verdronken in recreatiedomein De Nekker in Mechelen

In het recreatiedomein De Nekker in Mechelen is een jongen van 6 verdronken. Dat bevestigt de politie van de zone Mechelen-Willebroek. Het kind kwam om een nog onduidelijke reden in de problemen in het water. Op dit moment lijkt alles te wijzen op een tragisch ongeval.

De jongen was in het recreatiedomein met een groep kinderen en volwassenen uit het Brusselse. Mogelijk was het een grote familie. Vanmiddag zou het kind plots op de buik in het water hebben gelegen.  Dat zou gebeurd zijn in een ondiep kinderzwembad vlak aan de buitenvijver.

Plots zag ik een jongetje liggen in het water. De redders zijn meteen beginnen reanimeren

Ooggetuige

"Ik zag plots een jongetje liggen in het water. Ik zag dat de mama er naar toe liep om het uit het water halen", zegt een vrouw die in de buurt was en de hulpdiensten belde.  "Ik heb de ambulance gebeld. En de redders zijn meteen beginnen reanimeren. Maar nadien bleek dat dat voor niks was geweest." Het is nog niet duidelijk wat er precies gebeurde met het kindje. De hulpdiensten kwamen snel ter plaatse, maar de hulp kwam dus te laat. 

De politie en een onderzoeksrechter kwamen ter plaatse, om een beter zicht te krijgen op de omstandigheden. In deze stand van het onderzoek wijst alles echter op een tragisch ongeval. De feiten zijn op dit moment gekwalificeerd als onopzettelijke doding. De Nekker in Mechelen was vandaag - zoals de voorbije dagen - volzet. Het ontvangt elke dag zo'n 500 bezoekers via een reservatiesysteem.

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen