Duikers vinden lichaam van vrouw nabij scheepswrak: "Wellicht gaat het om duikster van 36, die vorig jaar verdween"

Duikers hebben in Frankrijk een lichaam van een vrouw teruggevonden vlak bij een scheepswrak. Het ziet ernaar uit dat het gaat om de vermiste duikster van 36 uit Torhout. Ze verdween in september vorig jaar, samen met haar partner, toen ze gingen duiken voor de kust van Nieuwpoort.

Volgens het Brugse parket is er op haar lichaam een duikcomputer gevonden en het serienummer van die computer stemt overeen met dat van haar. Het lichaam moet nu nog naar boven worden gehaald en er moet nog een DNA-onderzoek gebeuren om absoluut zeker te zijn dat het om de vermiste duikster uit Torhout gaat.

Partner nog vermist

Haar partner, een man van 35, is nog niet teruggevonden. In september vorig jaar werd er druk gezocht naar het paar, maar zonder resultaat. De vrouw zou nu, 11 maanden later dus, teruggevonden zijn door andere duikers.

(Lees voort onder de foto)

De vermiste duiker met zijn moeder
Radio 2

Familie op de hoogte

De families van het paar zijn gisterenavond op de hoogte gebracht. "Ze hebben me verteld dat Nathalie gevonden is vlak bij het wrak", zegt Annita. Zij is de moeder van Kurt. "Ik had natuurlijk liever gehad dat mijn zoon gisteren ook gevonden was. Nu zoeken ze gelukkig voort naar hem. Ik hoop dat ze hem snel vinden. Ik zorg ondertussen voor het zoontje van mijn zoon. Hij is nu 10 jaar oud. Vanmorgen heb ik hem verteld dat ze de vriendin van zijn papa, Nathalie, gevonden hebben. Hij hoopt ook dat zijn papa snel teruggevonden wordt. De duikcomputer van Nathalie zal alleszins al veel ophelderen, zei de scheepvaartpolitie."

Stephanie Van den Heuvel, een hartsvriendin van het koppel, staat de moeder van Kurt bij. "Ik ben gisterenavond onmiddellijk naar Annita gereden", zegt ze. "Een opluchting kan je dit niet noemen. We hebben nog veel vragen. Hoe kan het zijn dat Nathalie zo dicht bij het wrak gevonden is, terwijl ze daar vorig jaar gezocht hebben? Annita en ik zijn wel erg dankbaar voor alle hulp van de scheepvaartpolitie. Ze houden ons heel goed op de hoogte. Ook het team van slachtofferhulp is een grote meerwaarde, zeker voor het zoontje van Kurt."

Meest gelezen