Europa zet licht op groen voor “Vlaamse Netflix”: de naam wordt "Streamz"

De lang aangekondigde “Vlaamse Netflix” komt er nu ook echt: de Europese Commissie heeft de toestemming gegeven voor de oprichting van een nieuwe Vlaamse streamingdienst. Een naam is er ook al: “Streamz”. Het nieuwe bedrijf wordt in september opgericht door de mediagroepen Telenet en De Persgroep Media. Streamz zal in de herfst uitgerold worden, dan zullen betalende abonnees Vlaamse fictie en internationale films en series op hun tablet, pc of smartphone kunnen bekijken op het moment dat ze dat zelf willen. 

De kogel is door de kerk: Vlaanderen krijgt een nieuwe streamingdienst, die “Streamz” zal heten. De Europese Commissie heeft vandaag het licht op groen gezet voor het Vlaamse streamingplatform. “Streamz” is een initiatief van de mediagroepen Telenet en DPG Media, voluit De Persgroep Media. 

Het nieuwe bedrijf Streamz wordt op 1 september opgericht in Vilvoorde, en komende herfst zou de streamingdienst al uitgerold worden. Dan zullen betalende abonnees Vlaamse fictie en internationale films en series ‘on demand’ kunnen bekijken, dus op het moment wanneer ze dat zelf willen. En dat kan op verschillende toestellen: een tablet, een pc of een smartphone. Over prijzen van de abonnementen is nog niets meegedeeld.

Voor het aanbod grijpen beide bedrijven in de eerste plaats naar hun bestaande beeldbibliotheken: content van DPG Media (met de zenders van VTM) en de lokale en internationale films en series van Telenet (met onder meer Woestijnvis, Play van Telenet, en de SBS-zenders Vier, Vijf en Zes). Het nieuwe bedrijf maakt zich sterk dat het met de geavanceerde technologie achter het digitaal platform VTM GO en de klantenbasis van Telenet Play - met meer dan 400.000 klanten – een stevige basis heeft om te slagen. 

Kris Vervaet, de CEO van DPG Media België, noemt de lancering van Streamz een mijlpaal: “We kijken er enorm naar uit om dit nieuwe, lokale streaming­platform te lanceren, samen met Telenet. Samen kunnen we het verschil maken met de beste Vlaamse en internationale content. Dat is zowel een boost voor de Vlaamse kijker, als voor het hele medialandschap."  

Streamz brengt lokale verhalen die de wereld kunnen veroveren en internationale verhalen die Vlaanderen kunnen veroveren. 

John Porter, CEO Telenet

Ook John Porter, de CEO van Telenet, is erg blij met de goedkeuring van de Europese Commissie: “Streamz brengt lokale verhalen die de wereld kunnen veroveren en internationale verhalen die Vlaanderen kunnen veroveren. Daarmee geven we de kijker meer keuze dan ooit en krijgen onze Vlaamse televisiemakers ook een extra platform om hun creativiteit te tonen.”

Peter Vindevogel, de CEO van de nieuwe streamingdienst "Streamz".

Het nieuwe bedrijf Streamz zal geleid worden door Peter Vindevogel. Hij  verdiende zijn strepen als hoofd van de entertainment- en streamingservices bij Telenet. Hij bouwde de diensten Play, Play More en Play Sports uit en lanceerde ook belangrijke innovaties, vaak in samenwerking met zusterbedrijf SBS. Een voorbeeld daarvan is de populaire jongerenserie "wtFOCK". Peter Vindevogel is ook lid van de Raad van Bestuur van The Park, een virtualrealitystart-up.

Meest gelezen