Radio 2

Extra politietoezicht op het naleven van zwemverbod in de kreken van Sint-Laureins

Veel jongeren negeren het zwemverbod in de Oostpolderkreek in Sint-Laureins. De politie gaat er dan ook vaker langsgaan om de jongeren uit het vervuilde water te halen. De waterkwaliteit is er zo slecht dat het voor gezondheidsproblemen kan zorgen en daarom is het er verboden te zwemmen.  

Volgens waarnemend burgemeester Claudine Bonamie (Open VLD) is het een idyllische plek om te zwemmen, maar het mag niet. "Onlangs is er een steiger geplaatst in de Oostpolderbeek en die steiger is natuurlijk uitnodigend om zo het water in te springen. Maar het is duidelijk aangegeven dat zwemmen er verboden is. De steiger is bedoeld voor natuurliefhebbers om er te genieten van de omgeving en niet om vanop de steiger het water in te springen."

"De politie gaat er regelmatig kijken en roept de jongeren uit het water, want de waterkwaliteit in het hele krekengebeid in Sint-Laureins is slecht", zegt de waarnemend burgemeester nog. "We hopen in de toekomst de waterkwaliteit te verbeteren, maar voorlopig kan zwemmen er schadelijk zijn voor de gezondheid."

Meest gelezen