Geuzentoren in Muziekbos Ronse misschien decor voor concerten

Het schepencollege van Ronse bekijkt welke evenementen en concerten het toch kan laten doorgaan. Alles was afgelast, maar na een open brief van de cultuursector in Ronse, wil het stadsbestuur toch één en ander mogelijk maken. Het zullen kleine evenementen en concerten zijn op unieke locaties, ook deels online, en volgens de opgelegde coronamaatregelen. Ronse wil iets doen voor de mensen in de cultuursector, de cateraars, technici én inwoners met cultuurhonger.

De culturele sector van Ronse had vorige week in een open brief gevraagd om sommige evenementen en concerten in augustus toch te laten doorgaan. De stad had tot eind van de maand alles afgelast, door de strengere coronamaatregelen. Met 15 coronabesmettingen op 100.000 inwoners, zit Ronse momenteel onder de kritieke grens van 20. Ook daarom bekijkt de stad momenteel wat er waar mogelijk is, en onder welke voorwaarden. 

Niet alleen voor de culturele sector

Joris Vandenhoucke, schepen van cultuur

De culturele sector mag dan wel de ogen van het schepencollege geopend hebben, de stad zal kleine evenementen en concertjes niet alleen voor hen laten doorgaan zegt schepen van cultuur Joris Vandenhoucke: “We doen het natuurlijk voor de artiesten en organisatoren van evenementen. Maar even zeer voor de cateraars, de technici en uiteraard de inwoners die al lang wachten op meer cultuur.”

Unieke locaties

Vrijdag moet alles definitief zijn, maar Vandenhoucke licht al een tipje van de sluier voor wat er tot eind augustus gepland kan worden: “Het kan bijvoorbeeld gaan om kleine concertjes in de crypte van de Sint-Hermesbasiliek, op of aan de Geuzentoren in het Muziekbos, ofwel in tuinen. 

(Lees verder onder de foto van de crypte in de Sint-Hermesbasiliek)

We mikken ook op livestream, zodat meer inwoners er kunnen van genieten. Want we hebben schrik op een overrompeling als we alles op de gewone locaties laten doorgaan. We zijn tenslotte wel bezig met de gezondheid van de inwoners. Tijdens de mini-evenementen en dito concerten zullen we dus ook alle coronamaatregelen toepassen. Intussen blijft de geplande straatanimatie doorgaan. En voor september zouden we wekelijks optredens geven aan het cultureel centrum De Ververij, telkens voor hoogstens 100 mensen. Tenzij corona er anders over beslist, natuurlijk.”

Meest gelezen