Wereldberoemd café in Westvleteren is na preventieve coronastop weer open

Een van de beroemdste cafés van ons land is opnieuw open. Het gaat om café "In de Vrede" in Westvleteren, het enige café in de wereld dat de toelating heeft om de beroemde trappist van de Sint-Sixtusabdij te verkopen. De uitbaters hadden hun café 10 dagen lang gesloten om het coronaproof te maken. 

De trappist van de Sint-Sixtusabdij is een begrip. De abdij brouwt drie soorten bier en vooral "Westvleteren Twaalf" (10,2%) is een legende. Het werd meerdere malen uitgeroepen tot het beste bier ter wereld door het internationaal bierforum Ratebeer. Naast de abdij ligt café "In de Vrede", het enige café in de wereld dat de toelating heeft om de bieren te verkopen. In het café kunnen 274 mensen zitten en op het terras 250 man. Dat is te veel, vonden uitbaters Guy Depoorter en Philip De Backer. Was hun zaak wel coronaproof? Ze hadden er geen goed oog in en besloten te sluiten. Ze zaten samen met de burgemeester van Vleteren, de politiecommissaris en preventieadviseur en pasten het café helemaal aan. Vandaag is "In de Vrede" weer open.

(Lees voort onder de foto)

We komen om de veertien dagen en zijn blij dat het weer open is

Conny Vandenheede

Minder maar veiliger

Om naar het café te gaan, moet je je voortaan registreren, looplijnen volgen, ook om naar de wc te gaan, handgel gebruiken natuurlijk en met het mondmasker op tot aan je tafeltje lopen. De aanpassing is ook een financiële aderlating, want er zijn minder tafeltjes. Op het terras is er nu plaats voor 200 mensen, in het café nog net iets minder. Trouwe klant Conny Vandenheede was blij dat haar café vandaag weer open was en ze zonder coronazorgen weer een trappist kon drinken. 

Meest gelezen