In Herentals gaan vaste dierenartsen zwerfkatten castreren of steriliseren

De stad Herentals heeft 3 vaste dierenartsen aangesteld om zwerfkatten te castreren of steriliseren. Ze hopen op die manier het aantal zwerfkatten sterk te doen dalen en het zwerfkattenprobleem dus beter aan te pakken. Ook het werkingsbudget werd opgetrokken, tot 8000 euro.

"Het is heel belangrijk dat er zoveel mogelijk zwerfkatten gesteriliseerd of gecastreerd worden", legt vrijwilligster Heidi De Kort uit op Radio 2 Antwerpen. "Als je 3 kattinnen hebt en je kan er maar 2 steriliseren, dan blijft die derde nog altijd voor veel kittens zorgen en begint het probleem opnieuw." 
Vroeger konden er maar zo'n 30 tot 40 katten per jaar behandeld worden in Herentals, dit jaar zitten ze al aan een kleine 100.

Ook het budget werd verdubbeld tegenover de vorige legislatuur, want dat raakte te snel op. Het gaat nu om 8000 euro. En er zijn ook meer vrijwilligers aangetrokken om de katten te vangen en naar de dierenarts te brengen. 

Het stadsbestuur roept ook op om zwerfkatten zeker te melden. Dat kan via de website van de stad en telefonisch bij het stadsloket. 

Meest gelezen