radio 2

Lede en Erpe-Mere versoepelen de mondmaskerplicht

In Lede en Erpe-Mere is het niet langer nodig om een mondmasker op te zetten vanaf het moment dat je de deur uitgaat. Je moet wel nog altijd een mondmasker bij je hebben. De algemene mondmaskerplicht was veertien dagen geleden in Erpe-Mere en Lede ingevoerd omdat er toen veel coronabesmettingen waren in de gemeenten. 

"Toen er twee weken geleden een uitbraak was van coronabesmettingen, is beslist om altijd en overal een mondmasker te dragen", zegt waarnemend burgemeester Robert De Mulder (CD&V) van Lede. "Nu er nog amper besmettingen zijn, is het tijd om te versoepelen. De gemeenten gaan wel dagelijks evalueren en als het nodig is, omdat er weer besmettingen zijn, kan het reglement weer strenger worden"

Kritiek van wandelaars

"Het waren vooral wandelaars die opmerkingen hadden over de mondmaskerplicht op het hele grondgebied", zegt Robert De Mulder nog.
"Lede is een landelijke gemeente en daar kom je vaak niemand tegen als je aan het wandelen bent. Dus daar was er wel wat kritiek te horen. Maar nu is het duidelijk. Om het even wat je doet, wandelen of winkelen, je moet altijd en overal een mondmasker bij hebben.  Je moet het ook opzetten als de sociale afstand niet kan gerespecteerd worden. De politie gaat controleren of iedereen zich aan die nieuwe regel houdt. Wie geen mondmasker bij zich heeft, kan een boete krijgen "

Meest gelezen