Nicolas Maeterlinck

Mondmaskerplicht voor fietskoeriers in Gent blijft

Gent heeft beslist dat fietskoeriers hun mondmaskers moeten aanhouden, zelfs in deze hitteperiode. De fietskoeriers hadden eerder deze week gevraagd om een uitzondering, maar die krijgen ze niet. "Het aantal coronabesmettingen in Gent stijgt en we kunnen ons niet veroorloven om uitzonderingen toe te staan", zegt waarnemend burgemeester Filip Watteeuw (Groen)

"De coronabesmettingen in Gent stijgen en het is dus belangrijk dat we alle maatregelen voor iedereen strikt toepassen", zegt Filip Wattteeuw. "We hebben er lang over gepraat in de veiligheidsvergadering en ook de eisen van de fietskoeriers vergeleken met andere zware beroepen, maar het moet voor de politie ook duidelijk zijn en blijven.  Voor iedereen gelden dezelfde regels. Dus blijven de maatregelen zoals die er nu zijn"

We willen situatie zoals in Antwerpen vermijden

"We zitten nog niet in dezelfde situatie zoals in Antwerpen", zegt Filip Watteeuw nog. "Maar we willen dat ook koste wat het kost vermijden. In Gent zitten we vandaag met een besmettingsgraad van 35 nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners. In Antwerpen gaat het om 179 nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners. Dus we zitten daar nog een eind van, maar we moeten daarom de bestaande maatregelen echt goed blijven opvolgen. We bekijken ook dagelijks hoe de cijfers evolueren en als het nodig is, komen er bijkomende maatregelen, maar voorlopig blijft alles zoals het nu is. Dat betekent ondermeer mondmasker ophouden voor iedereen in het winkelwandelgebied, afstand bewaren en handen wassen."

Meest gelezen