Radio 2

Na zon komen onweer en natte voeten: straten en kelders in Hageland en Druivenstreek lopen onder water 

Hevige hitte-onweders gepaard met felle regen en windstoten hebben op sommige plaatsen in Vlaams-Brabant voor overlast gezorgd. In Hoegaarden en Neerijse stonden straten blank. In Landen is de bliksem ingeslagen op het dak van een woning. 

Na enkele ontzettend warme dagen barstte gisterenavond hevig onweer uit op sommige plaatsen in Vlaams-Brabant. Terwijl het in het Pajottenland zo goed als droog bleef, barstte de hel los in de Druivenstreek. Boven Neerijse en Loonbeek was er een wolkbreuk en hagelbui. Op enkele minuten tijd liepen straten en kelders onder. "De beek is overstroomd, waardoor de straten snel blank stonden", zegt inwoner Floris Vander Elst. "We hebben met man en macht de riolering proberen open te zetten, maar alles staat toch nog onder water. Het was een korte, hevige regenval. Ook enkele kelders zijn ondergelopen. De brandweer is nu alles aan het opruimen."

Modderstroom

Ook in het Hageland was er overlast. In Hoegaarden werden enkele straten omgetoverd tot kolkende rivieren. Na de hevige buien bleef er alleen nog maar een modderstroom over. De hele nacht werd er opgeruimd. 

Lees verder onder foto

Facebook: Eddy Buccauw

Blikseminslag

In Landen kreeg de brandweer verschillende oproepen voor wateroverlast. Ook de bliksem sloeg er in op het dak van een woning. "De schade bleef gelukkig beperkt", zegt burgemeester Gino Debroux (SP.A). "De bliksem sloeg in in de nok van het dak onder de zonnepanelen. Er was geen uitslaande brand en de brandweer had alles vrij snel onder controle. Een deel van de nok van het dak werd afgebroken." De woning blijft wel bewoonbaar.

Meest gelezen