Radio 2

Oproep aan toeschouwers 'Dwars door het Hageland': geen samenscholingen van meer dan 10 en graag mondmasker

De organisator van de wielerwedstrijd 'Dwars door het Hageland' van zaterdag doet samen met drie betrokken burgemeesters uit de streek een oproep. Wie langs het parcours naar de wedstrijd gaat kijken moet het samenscholingsverbod van meer dan 10 personen respecteren. Ze raden ook aan om een mondmasker te dragen. 

Organisator Nick Nuyens en de burgemeesters van Aarschot, Diest en Scherpenheuvel-Zichem zaten vandaag nog rond de tafel. Ze vragen aan iedereen om zijn verantwoordelijkheid te nemen. Ze raden de mensen ook aan om voldoende water mee te nemen. Op het grondgebied van Aarschot is het mondmasker op zaterdag 15 augustus verplicht, op de andere plaatsen langs het parcours wordt het aanbevolen. 

Grindwegen

De wedstrijd is 180 km lang. Hij  start om 11.30 uur aan de Demervallei in Aarschot en komt aan op de citadel van Diest. Het parcours gaat onder meer over holle wegen, bospaden en grindwegen. Door de coronacrisis is er geen publiek toegelaten op de citadel, de verbindingsweg tussen de Grote Markt van Diest en de citadel en op het Ceremonieplein voor het stadhuis van Diest.

Meest gelezen