Parkschool Mortsel: “Dump geen kippen en konijnen in de kinderboerderij van onze school”

In de kinderboerderij van de Parkschool in Mortsel worden regelmatig dieren gedumpt, zoals kippen en konijnen, wellicht omdat de eigenaars er geen blijf mee weten. De Parkschool vraagt nu om dat niet te doen. “Je kan niet zomaar alle dieren bij elkaar zetten en je moet ook rekening houden met ziektes bijvoorbeeld”, klinkt het.

De kinderboerderij van de Parkschool in Mortsel telt heel wat dieren: schapen, ezels, maar ook kippen en konijnen. Regelmatig stellen de leerkrachten vast dat het aantal dieren ’s nachts plots is uitgebreid en dan vooral met kippen en konijnen. Het zijn wellicht eigenaars die geen blijf meer weten met de dieren en ze dan maar over het hek van de kinderboerderij zetten.

Ruzie

Dat is niet de bedoeling volgens de school. “Onze kinderen komen geregeld in de kinderboerderij om over de dieren te leren en ze te verzorgen”, zegt Hans Keuleers, coördinator van de kinderboerderij van de Parkschool. “Het is de bedoeling dat ze die dieren kennen. Als er dan plots vreemde dieren bijkomen, is dat niet het geval.”

“Bovendien kunnen we de dieren zo niet goed in de gaten houden en dat is wel belangrijk als het bijvoorbeeld over voortplanting of over ziektes gaat. Je kan je ook niet alle dieren bij elkaar zetten want daar kan ruzie van komen”, aldus Keuleers.

Meest gelezen