Niet-inwoners Rijkevorsel niet meer welkom in gemeentebos Kievitsheide: "Bijna alle overtreders komen uit rode zones"

In Rijkevorsel heeft de gemeente beslist om het gemeentebos Kievitsheide alleen nog toegankelijk te maken voor de inwoners van Rijkevorsel zelf. Tijdens de hittegolf zochten veel mensen verkoeling in het domein, maar er werden ook veel overtredingen vastgesteld. Na controle bleek dat 95 procent van de overtreders uit andere gemeenten kwam. "Dat kan niet door de beugel", zegt burgemeester Dorien Cuylaerts.

Veel bezoekers kwamen volgens de burgemeester uit rode zones. "We hebben ontdekt dat er heel veel mensen uit rode zones komen. Daar zijn er strenge maatregels. Maar wat halen die uit als ze dan ergens anders naartoe gaan? We willen niet dat onze eigen bewoners daar de dupe van worden", vraagt burgemeester Cuylaerts zich af. 

Ondanks het vuurverbod hebben we brandhaardjes ontdekt

In het park geldt er een zwem- en vuurverbod. "Ondanks dat verbod, hebben we brandhaardjes ontdekt. Er was bovendien veel geluidsoverlast en de mensen lieten zwerfvuil achter. Dat kunnen we niet tolereren", zegt Cuylaerts.

GAS-boetes tot 300 euro

De gemeente zet extra controles in en deelt GAS-boetes uit. "Het is nu dus verboden om te zwemmen of brand te stichten. Ook zijn inwoners buiten Rijkevorsel niet meer welkom. De overtreders krijgen GAS-boetes tot 300 euro", zegt de burgemeester.

Meest gelezen