Sporthal Gooreind kleurt rood om evenementen- en vrijetijdssector te steunen 

De sporthal van Gooreind bij Wuustwezel kleurde dinsdagavond rood voor de actie ‘Red Alert’. Die komt overgewaaid uit Nederland en vraagt aandacht voor de evenementen- en vrijetijdssector. “In onze gemeente worden er verschillende kleinere evenementen georganiseerd door bijvoorbeeld de harmonie of de turnkring. We zijn bang dat die vergeten gaan worden”, klinkt het.

In Nederland kleurden dinsdagavond tientallen kerken, monumenten en theaters rood voor de actie ‘Red Alert’. Die vraagt aandacht voor de evenementen- en vrijetijdsector. Door de coronamaatregelen ligt die sector al maanden zo goed als stil en voorlopig is er ook weinig zicht op beterschap.

Ook Wuustwezel sloot zich aan bij deze Nederlandse actie. De sporthal in Gooreind, bij Wuustwezel, baadde dinsdagavond in een rood licht. Daarmee wil het gemeentebestuur de evenementensector een hart onder de riem steken.

Bezorgd

“We doen mee om verschillende redenen”, zegt de burgemeester van Wuustwezel, Dieter Wouters (CD&V). “Enerzijds omdat we als gemeente zelf vaak verschillende evenementen organiseren en we weten hoe het voelt om met die nieuwe regels aan de slag te gaan. We doen dit ook vanuit een zekere bezorgdheid."

"We zijn bang dat het alleen over de professionele sector zal gaan als men praat over toekomstige evenementen die georganiseerd kunnen worden. Hier in onze gemeente hebben we ook veel evenementen die georganiseerd worden door de harmonie, de turnkring of het jeugdhuis. Dat is een aparte tak van evenementen en we zijn bang zijn dat die vergeten zal worden.”

Hart en ziel

Ook Frank Delcroix sluit zich hierbij aan. Hij verhuurt licht- en geluidsinstallaties en organiseert ‘Red Alert’ in Wuustwezel. “We willen die lokale verenigingen, voetbalverenigingen, harmonies, lokale bands,… ondersteunen”, zegt Delcroix. “We willen dat er duidelijkheid komt voor deze evenementen zodat we hen op een bepaalde manier iets kunnen geven waar ze in hun vrije tijd met hart en ziel kei hard mee bezig zijn’.

Meest gelezen