Werkstraf voor 17-jarige jongen die betrokken was bij rellen in Blankenberge

De jongen van 17 die afgelopen weekend betrokken was bij de rellen op het strand in Blankenberge heeft van de Brusselse jeugdrechter een werkstraf gekregen. De minderjarige was tot nu niet bekend bij het gerecht. 

De massale vechtpartij ontstond zaterdag in de late namiddag op het strand van Blankenberge, ter hoogte van de Weststraattrap. Bij het incident waren tientallen amokmakers betrokken. Op beelden was duidelijk te zien hoe de onruststokers zich ook tegen de politie keerden. Daarbij werd een politieman zelfs met een parasol te lijf gegaan.

De 17-jarige zal in overleg met de dienst justitie een taakstraf moeten uitvoeren om de maatschappij te helpen. 

Drie meerderjarige verdachten zijn voor de rellen aangehouden, op verdenking van opzettelijke slagen en verwondingen en gewapende weerspannigheid.  Het gaat om twee 18-jarigen en een twintiger uit Brussel, die alle drie gelinkt kunnen worden aan een bende uit Laken.  

Het gerechtelijk onderzoek loopt intussen verder. Aan de hand van camerabeelden proberen de speurders ook de andere betrokkenen bij de rellen in het vizier te krijgen. 

Meest gelezen