Foto: Unsplash.com

Antwerps feestzaaluitbater met de handen in het haar: "Huwelijksfeest met tien man is geen feest, eigenlijk zelfs lachwekkend"

In onze provincie mag je vanaf nu met maximaal tien mensen op café of restaurant, maar voor privéfeesten verandert er niks. Die blijven beperkt tot tien mensen in totaal. Een domper voor wie een feest wou organiseren, en ook voor feestzaaluitbaters. “Een huwelijksfeest met tien man is geen feest. Het is eigenlijk zelfs lachwekkend”, vertelt Johnny Crijns van San Marco Village in Schelle bij Radio 2 Antwerpen.

San Marco Village organiseert familie-, bedrijfs- en huwelijksfeesten. Ook in de grote zaal, die groter is dan twee basketbalvelden samen, mag dus nog altijd maar een feest met tien personen plaatsvinden. Volgens zaakvoerder Johnny Crijns heeft de provinciale crisiscel niet aan de feestzalen gedacht. “Of je nu in een restaurant zit met 100 man aan tafels van tien personen die anderhalve meter uit elkaar staan of je zit in mijn San Marco plein ook op voldoende afstand, er is eigenlijk weinig verschil”, aldus Crijns.

Op restaurant gaan beslis je vaak de dag zelf, maar een feest organiseren moet je minstens twee à drie maanden op voorhand doen. 

Johnny Crijns van San Marco Village

Er is niet veel perspectief meer voor de feestzaaluitbaters, zegt Crijns. “Normaal mochten vanaf augustus trouwfeesten tot 100 personen doorgaan, maar die beslissing is later teruggeschroefd. En al die feesten zijn dus geannuleerd. Op restaurant gaan beslis je vaak de dag zelf pas, maar een feest organiseren moet je minstens twee à drie maanden op voorhand doen. Je moet het plannen maar nu is er geen perspectief wanneer we terug kunnen feesten.”

Hoop voor het najaar

Crijns hoopt dat er vanaf het najaar terug grotere feesten kunnen doorgaan. “Ik heb nog enkel hoop dat in het najaar er dan toch meer aan de feestzalen gedacht gaat worden. Ik heb gelukkig wel wat overschot, maar het mag niet te lang meer duren. Ik kan begrip opbrengen voor onze volksgezondheid, maar ik begrijp niet dat wij niet dezelfde maatregelen als de restaurants krijgen. Ik kan veel meer plaats voorzien en de veiligheid garanderen.”

Meest gelezen