Radio 2

Lichaam vermiste zwemmer in grindplas Lanklaar gevonden 

De brandweer heeft vanmorgen het lichaam gevonden van de jonge zwemmer die sinds gisteren vermist was. De jongen van 19 was met een groepje jongeren gaan zwemmen in de grindplas Het Greven, op de grens van Eisden en Lanklaar. Maar plots verdween hij.  De brandweer heeft gisteravond urenlang gezocht, en begon vanmorgen een tweede zoekactie. 

De jongeren waren gisteren in de namiddag gaan zwemmen in de plas van de voormalige grindgroeve, maar een van hen is verdwenen toen hij de overkant van de plas probeerde te bereiken. 

De brandweer is dan met een sonarboot en duikers op zoek gegaan naar de jongeman uit Maasmechelen. Er is nog verder gezocht tot half één afgelopen nacht. Er werd ook een drone ingezet. "Zoekacties worden altijd bemoeilijkt en zijn ook een stuk onveiliger door het donker", zegt Karen De Smedt, van brandweer Oost-Limburg.

Vanmorgen zijn twee ploegen van brandweer Oost-Limburg dan opnieuw gestart met zoeken. 12 duikers en begeleiders, met een sonarboot, trokken opnieuw de plas op. En ze hebben dan het lichaam van de jongen gevonden. 

In zo'n grindplas is het verboden te zwemmen, het water is er diep en er kan een sterke onderstroming zijn of je kan plots in koud water terechtkomen.

Videospeler inladen...

Meest gelezen