mynoise.net

App met kantoorgeluiden van Brusselaar is wereldwijde hit bij thuiswerkers

"Office Noise Generator", zo heet de Brusselse app die uit zijn voegen aan het barsten is. Je kan er geluiden van printers, een koffiezet of geroezemoes van collega's downloaden. En dat blijkt een hit bij de vele thuiswerkers sinds de coronacrisis.

De app met kantoorgeluiden van Brusselaar Stéphane Pigeon is intussen al 200.000 keer gedownload. In eerste instantie had hij de app ontwikkeld voor mensen met tinitus. De constante stroom van achtergrondgeluiden zou het gepiep kunnen neutraliseren. Maar intussen gebruiken thuiswerkers van over heel de wereld zijn Office Noise Generator. Pigeon: "Dat is dan bijvoorbeeld het gepraat van een collega, een tokkelend toetsenbord of het geklik van een computermuis. Maar als je gewoonlijk in de buurt van de kopieermachine zit, kan je ook dat geluid downloaden. En zo zijn er een tiental klanken." 

Printers, een tokkelend toetsenbord maar ook wolven en walvissen zijn erg populair

De geluiden haalt Stéphane niet uit een database, maar neemt hij zelf op. Dat doet hij over heel de wereld en hij beperkt zich niet tot kantoorgeluiden. "Mijn lievelingsgeluiden zijn die uit de natuur. En om die zo puur mogelijk op te nemen moet ik naar het noorden van Europa trekken. In België is dat onmogelijk. Je hebt hier altijd ruis van autosnelwegen en vliegtuigen. Soms komen mensen zelf met ideeën. Zo zijn de geluiden van wolven ook erg populair. Of die van walvissen. Dat zijn grote uitdagingen, maar die ga ik graag aan."

Amerikaans wassalon

Intussen heeft Stéphane ook fans in Amerika. Die hebben vaak dezelfde, specifieke vraag: "Amerikanen zijn blijkbaar dol op wassalons. Ze hebben daar heel goeie herinneringen aan. Veel kinderen gingen vroeger met hun moeder naar zo'n wassalon. Omdat ze daar een uur moesten wachten op de was, begonnen ze alvast hun huiswerk te maken. Voor hen was het een moment om bij hun moeder te zijn, maar ook een plaats waar ze goed konden werken. En dat werkt tot vandaag motiverend. Dus ook de klanken uit het wassalon zijn, bij Amerikanen, erg populair om thuis te werken."

Mis je ook je collega's thuis of wil je je onderdompelen in Noord-Europa of een Amerikaans wassalon? Surf dan naar de website van Brusselaar Stéphane Pigéon.  

Meest gelezen