Chocolatier Valentino

"Wat met chocolade op warme dagen?" Tips van de chocolatier 

Met deze warme temperaturen zien chocolatiers hun verkoop dalen. Wie toch een stukje chocolade eet, bewaart de heerlijkheid best op een droge koele plek en niet in de koelkast. 

Wie lust nu geen stukje chocolade? We smullen er inderdaad allemaal graag van, op elk moment van de dag en elke dag van het jaar. Alleen op warme dagen laten meer mensen chocolade links liggen, vertelt chocolatier Rob Roelandts van Valentino in Dilbeek in Start je Dag op Radio 2 Vlaams-Brabant en Brussel. "Het is niet dat de chocoladeverkoop helemaal stilvalt, maar je merkt toch dat er veel minder wordt verkocht. Een keer boven de 25 graden zie ik de verkoop afnemen. Al zijn er mensen die absoluut niet zonder chocolade kunnen in de zomer." 

Leg de chocolade niet in de koelkast, maar liever op een koele en droge plaats

Rob Roelandts, Valentino Dilbeek

"De algemene regel is om de chocolade niet in de koelkast te stoppen", zegt chocolatier Rob Roelandts. "Een koelkast is te koud en te vochtig. Daardoor krijgt de chocolade een condensatielaagje en verlies je de overheerlijke chocoladesmaak. Ik raad mensen daarom altijd aan om de chocolade te bewaren op een koele en droge plaats zoals in een berging. Maar nu zijn het natuurlijk uitzonderlijke tijden. Dus als je geen berging ofzo hebt, plaats de chocolade dan in een plastieken zak of doos in de koelkast. Op deze manier kan je condensatie voorkomen."

Chocolatier Valentino

Meest gelezen