Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved

Coronavirus in China aangetroffen op bevroren kip uit Brazilië

In China is het coronavirus ontdekt op een lading bevroren kip die afkomstig was uit Brazilië. Voorlopig is niemand besmet. Ondanks de uiterst strenge maatregelen en het feit dat de epidemie er grotendeels onder controle is, blijven er nieuwe besmettingen opduiken.

In China is het coronavirus aangetroffen op een lading bevroren kippenvleugels uit Brazilië. Dat werd ontdekt tijdens een routinecontrole in de zuidelijke havenstad Shenzhen, vlak bij Hongkong. Sinds het begin van de coronacrisis screent China alle inkomende containers met vlees, vis en schaaldieren.

De autoriteiten hebben meteen iedereen in isolatie geplaatst die in aanraking is gekomen met de lading kip, hun familieleden en iedereen met wie ze in nauw contact zijn geweest. Volgens de eerste testresultaten is voorlopig niemand besmet. Toch blijven alle betrokken werknemers in quarantaine. 

Strenge lockdown

Vandaag meldde de Chinese overheid 19 nieuwe coronagevallen, waarvan 8 in de provincie Xinjiang, de laatste broeihaard van de epidemie. Er zijn ook 20 "asymptomatische" gevallen die China niet meetelt in de officiële cijfers. In Urumqi, de hoofdstad van de provincie Xinjiang, een stad met 3,5 miljoen inwoners, geldt al sinds midden juli een strenge lockdown.

Nadat China als eerste land ter wereld getroffen werd door het coronavirus, is de corona-epidemie er nu grotendeels onder controle, dankzij een bijzonder strenge aanpak. De laatste dode viel er midden mei. Toch slaagt ook China er niet in om het virus volledig uit te roeien. Brazilië is op dit ogenblik het tweede zwaarst getroffen land ter wereld, na de Verenigde Staten.

Meest gelezen