Belga

Davy Brocatus over stijldansen in coronatijden: "Zelfs dansen met je eigen partner was verboden"

Danser Davy Brocatus is blij dat zijn dansschool 1-2-3 in Antwerpen weer open kan. Dat vertelt hij op Radio 2 Antwerpen. "Onze leden zijn opgelucht dat ze opnieuw fysiek les kunnen volgen. Zelfs dansen met je eigen partner was verboden", vertelt Brocatus.

Davy Brocatus is bekend als jurylid in het programma "Sterren op de Dansvloer", maar heeft ook een dansstudio in Antwerpen. "Door de recente verstrengingen hebben we twee weken geen les kunnen geven, omdat stijldansen een contactsport is. Je mocht zelfs niet dansen met je eigen partner", vertelt Brocatus.

Hobbelig parcours

Tijdens de lockdown was de studio ook al gesloten. "We hebben toen lessen online gegeven. Dat is toch een hele aanpassing", zegt Brocatus. "Dansen is eigenlijk een emotioneel gebeuren en je mist dan ook het fysieke aspect. Onze leden vonden de online lessen wel een goede tussenoplossing."

Bij online dansles mis je het fysieke aspect. Dansen is een emotionele beleving
Davy Brocatus

De school heeft ook tijdelijk buiten les gegeven. "Het was een heel parcours. We hebben een tijdje op de speelplaats. Tussen de koppels moest 1.5 meter afstand zijn, dus hebben we buiten gedanst. Dat was wel leuk omdat het weer ook goed was", legt Brocatus uit.

Geen glazen bol

Voor dit seizoen is het nog onzeker wat er gaat gebeuren. "We proberen ons te organiseren. Het is ons 10de seizoen en het is dus eigenlijk een feestelijke editie, maar we weten niet wat er nog op ons af gaat komen. We hebben geen glazen bol. De ene dag beslist de veiligheidsraad iets, de andere dag de gouverneur of misschien de burgemeester iets anders", klinkt het.

De ene dag beslist de veiligheidsraad iets, de andere dag de gouverneur of de burgemeester iets anders

Davy Brocatus

Ook feesten en evenementen werden begin juli opnieuw verstrengd. "Wij geven privélessen aan koppels die trouwen, maar er mag geen openingsdans meer zijn. Er moet zittend geconsumeerd worden met een maximum van 10 personen. Er mag dus ook daar niet meer gedanst worden", voegt Brocatus toe.

Meest gelezen