Door corona kopen we meer groenten en fruit in plastic

Door de coronacrisis kopen consumenten weer meer fruit en groenten in plastic, omdat niemand er dan met zijn vingers aan kan zitten. Bij Veiling Belorta in Borgloon werden er in juni 5 keer meer plastic bakjes met een afdekfolie verkocht dan vroeger.

“Door de coronacrisis zijn er minder klanten die fruit willen dat los in kisten ligt, ze willen liever voorverpakte appels en peren”, vertelt Kris Jans van Veiling Belorta. “Ook voor het zacht fruit kiezen consumenten liever voor bakjes die afgedekt zijn met een plastic folie. In juni, tijdens de topmaand voor de aardbeien, werden dat soort verpakkingen 5 keer meer verkocht. In juli werden er 2,5 keer meer van die bakjes verkocht.”

Karton

De trend naar minder plastic van de afgelopen jaren is dus sterk afgeremd. "We blijven toch inzetten op duurzaamheid”, gaat Jans verder. “De markt voor voorverpakte appels en peren in karton blijft ook groeien. Wij zijn daar in Borgloon mee begonnen in september 2019, en dat blijft groeien. De kartonnen schaaltjes die afgedekt worden met een plastic folie, dat gaat toch stilaan verdwijnen.” 

Meest gelezen