Videospeler inladen...

Avondspits in Antwerpen valt voorlopig mee: "Het is druk, maar we zien nog geen toestanden zoals bij de ochtendspits"

Tijdens de ochtendspits zorgen de werken aan de Oosterweelverbinding in Antwerpen voor vertragingen van 2 tot 3 uur, maar de avondspits lijkt voorlopig behoorlijk mee te vallen. Vanuit Gent richting Antwerpen is er wel vertraagd verkeer, net als op de omleidingsroute via de haven. De verliestijden op de Antwerpse ring richting Kennedytunnel bedragen ongeveer een kwartier. Het Vlaams Verkeerscentrum vraagt nog steeds om de omgeving te vermijden.  

Sinds gisteravond zijn in Antwerpen-West delen van de verbindingen tussen de R1 dicht voor werkzaamheden, in het kader van de Oosterweelverbinding. Over een paar jaar moet de nieuwe Scheldetunnel aansluiten op de E17 naar Gent en de E34 richting Knokke en daarom moet het knooppunt Antwerpen-West, vlak bij de Kennedytunnel, aangepast worden.

Tot maandag worden twee bruggen over de E17 afgebroken en moeten er  omleidingen gevolgd worden. Er werden files verwacht en die zijn er ook. Vanochtend is het al tot twee uur aanschuiven in de richting van de Kennedytunnel. "De eerste ochtend met zo’n werf is altijd moeilijk, mensen zoeken letterlijk hun weg maar dat is niet zo evident", zegt VRT-verkeersanker Hajo Beeckman.

Wie de Schelde over moet, wordt aangeraden om voor de filevrije alternatieven te kiezen, zoals de Scheldebrug in Temse of de tolvrije Liefkenshoektunnel.

Tijdens de ochtendspits vanmorgen, op de eerste dag van de werkzaamheden, waren er lange wachttijden van wel 2 tot 3 uur op de E17. Er was toen maar één rijstrook beschikbaar. De avondspits verloopt al een pak rustiger: "Het is druk, maar we zien nog geen toestanden zoals in de ochtendspits," zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. Ook morgen wordt niet meer dezelfde drukte als vanochtend verwacht. 

De werkzaamheden in Antwerpen-West zullen nog tot maandagochtend duren.

Meest gelezen