Jennifer Lawrence wordt 30: voor sfeer en gezelligheid een welverdiende 10!

Vandaag wordt actrice Jennifer Lawrence 30, maar intussen heeft ze een palmares opgebouwd om trots op te zijn. Ze won zowel een Golden Globe als een Oscar voor haar rol in “Silver linings playbook”, “American hustle” leverde haar een 2e Golden Globe en een BAFTA op, haar rol van Katniss Everdeen in “The hunger games” maakte haar wereldberoemd bij het jongere bioscooppubliek en in 2015 en 2016 werd ze zelfs uitgeroepen tot best betaalde actrice ter wereld. Bovendien scoorde ze een wereldhitje met “The hanging tree”. Maar daarnaast is ze ook een welgekomen gaste op sociale media, vooral door haar guitige zelve te zijn. Wat dan weer leidt tot onverwachte en speelse momenten die niet onopgemerkt voorbijgaan. Oftewel, Jennifer Lawrence op haar best…

30 jaar geleden, op 15 augustus 1990, werd Jennifer Schrader Lawrence geboren in Indian Hills, in de Amerikaanse staat Kentucky. Ze maakte in 2006 haar acteerdebuut in de tv-film “Company town”, die nochtans nooit uitgezonden werd. Vanaf dan kon het alleen maar beter worden, en dat deed het dus ook, met intussen een karrenvracht aan prijzen in haar trofeeënkast.

Maar ook naast een indrukwekkende carrière wist ze op andere vlakken te schitteren, met momenten die viraal gingen en waar de nodige humor nooit ver weg was. Herinnert u zich bijvoorbeeld volgende 5 momenten nog?

1. “Cakewalk”

“And the Oscar goes to… Jennifer Lawrence”. Met zijn beste Franse accent kondigde Jean Dujardin op 24 februari 2013 de winnares aan in de categorie “beste vrouwelijke hoofdrol”, die zich vervolgens luidkeels toegejuicht naar het podium begaf. Maar toen Lawrence de trap opliep, ging het fout: ze struikelde. Niet over haar ego, zoals comédienne Joan Rivers beweerde, maar wel over haar glamoureuze jurk. “Mijn stylist had me aangeraden om deze jurk te dragen volgens het principe: kick, walk, kick, walk. Bij ieder stap die je zette, moest je hem eerst naar voren trappen. Maar ik dacht almaar aan "cake, walk", waardoor ik dus viel”, verdedigde de actrice zich daarna.

2. “Oh my God!”

Hij zweette lichtjes en veegde nog snel zijn voorhoofd droog, maar het was toen al duidelijk dat Jack Nicholson graag even contact wilde leggen met de kersverse Oscarwinnares. Toen Lawrence daarvan opmerkzaam werd gemaakt, leek ze erg overdonderd, inclusief de nodige giechellachjes met beide handen voor de open mond. Er konden  nog een paar grapjes af (“Je bent echt heel onbeleefd” en “Wat? Zie ik eruit als je nieuwe vriendin?”) om vervolgens zich in nog meer adoratie te verliezen (“Oh my God!”).

3. “So cool!”

Toen Lawrence in juli 2013 acteur Jeff Bridges, bekend van onder meer “The Big Lebowski” en “Arlington Road”, opmerkte tijdens het Comic-Con-evenement in San Diego zette ze het eerst op een puberaal weglopen, om daarna toch overtuigd te worden hem te ontmoeten. "Ik ben zo’n grote fan", zuchtte Lawrence, "so cool!". Dat ze hem dan ook nog eens mocht interviewen, was een enorme kers op de taart. Bridges zelf vond het alvast “great to see you”. "Ze won een Oscar, maar dat heeft haar helemaal niet veranderd", concludeerde celebritywebsite People.

4. “Rat Pratt”

Ze dolden erop los: Chris Pratt en Jennifer Lawrence tijdens de promotietournee voor hun film “Passengers” in 2016. Op foto’s van die promotietournee probeerde Pratt steeds opnieuw Lawrence weg te filteren. "Alsof ze niets voorstelt en niet belangrijk genoeg is om op zijn account geplaatst te worden", aldus Teen Vogue. De populaire tv-presentator Jimmy Kimmel bood haar vervolgens aan om wraak te nemen op "rat" Pratt en deed ze met veel verve. Dat filmpje ging daarna viraal en werd intussen meer dan 17 miljoen keer op YouTube bekeken.

5. “Prioritising her boozing over all else”

Jennifer Lawrence wist ook tijdens de uitreiking van de Oscars in maart 2018 opnieuw alle aandacht naar zich toe trekken, toen ze merkte dat ze de verkeerde rij uitgekozen had als zitplaats. Gekleed in een peperdure haute-couturejurk van modemerk Dior en het glas witte wijn stijlvol in de aanslag kroop ze elegant over de zeteltjes. Fox News concludeerde alvast: "Lawrence stealing the spotlight for the Oscars again". "She went full J-Law, prioritising her boozing over all else", was dan weer de conclusie van de Britse nieuwswebsite Metro.

Meest gelezen