Radio 2

Meisje (15) aangereden door kusttram: ouders dienen klacht in tegen De Lijn

Een meisje van 15 uit Knokke-Heist is aangereden door de kusttram. Het ongeval gebeurde gisteravond. Haar ouders hebben nu een klacht ingediend tegen De Lijn, omdat de signalisatie op de oversteekplaats niet werkte. De Lijn bevestigt dat de lichten niet werkten, maar de vervoersmaatschappij zegt dat er wel waarschuwingsborden stonden. De politie onderzoekt de zaak.

Het meisje reed gisteren even voor 19.00 uur met haar fiets naar huis na een dagje op het strand. Ze wou in de Reigaarsvlietstraat de tramsporen dwarsen aan een oversteekplaats voor fietsers en voetgangers. Daar liep het mis. Het meisje werd aangereden door de tram. Ze werd onmiddellijk naar het ziekenhuis gebracht. “Volgens de dokters heeft ze een bijzonder goede engelbewaarder", zeggen haar ouders. Ze liep een schouderfractuur en verschillende kneuzingen op. 

Klacht tegen De Lijn

Het ongeval had volgens de ouders van het meisje vermeden kunnen worden. "De signalisatie aan de oversteekplaats werkte niet op het moment van het ongeval", zegt de mama. “En dat is niet de eerste keer. Meerdere mensen hebben het probleem al gemeld bij De Lijn. De scholen starten binnenkort terug. Ik mag er niet aan denken dat het probleem tegen dan nog niet opgelost is, ik wil niet dat er nog gewonden vallen. Je kan je niet inbeelden hoe het is om je dochter daar te zien liggen. Ik wens dat niemand toe."

Meest gelezen