Syntra

Mini-robots moeten onlinelessen bij Syntra Limburg aantrekkelijker maken

De mini-robots zijn slimme camera's. Die moeten meer interactie mogelijk maken tussen de lesgever en de cursisten, tijdens de onlinelessen.

Door de coronacrisis worden er ook bij Syntra veel onlinelessen gegeven. "Toch blijven praktijklessen essentieel voor de ontwikkeling van onze cursisten", beseft directeur Dirk Vanstipelen. "Met deze nieuwe technologie kunnen we er in het nieuwe cursusjaar voor zorgen dat onze cursisten zowel online als in de klas op een interactieve manier kunnen leren.”  

Hoe werkt het?

De cirkelvormige robot staat op een klein statief. Je kan er video’s mee opnemen en lessen live streamen. “Dankzij de slimme cameratechnologie, volgt hij de docent overal aan de hand van een tracker. Hij kan dus het volledige lokaal benutten zonder uit beeld te verdwijnen. Ook cursisten kunnen met een tracker de aandacht van de camera vragen. Cursisten die de lessen thuis online meevolgen, missen dus niets van de les.”

Meest gelezen