Oorzaak van ongeval met zweefvliegtuig in Goetsenhoven blijft voorlopig onduidelijk

Er bestaat voorlopig nog geen duidelijkheid over de oorzaak van de crash met het zweefvliegtuig in Goetsenhoeven bij Tienen, die afgelopen zaterdag het leven heeft gekost aan twee mensen. Dat meldt het Leuvense parket. Uit de eerste vaststellingen blijkt alvast dat het toestel geen technische mankementen zou vertoond hebben. 

Op zaterdag 8 augustus stortte vlakbij het vliegveld van Goetsenhoven een zweefvliegtuig neer. Bij de crash vielen twee doden, de piloot en een passagier. Meteen begon een gerechtelijk onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. Maar dat onderzoek staat nog niet ver. 

Onderzoek

Uit de eerste vaststellingen blijkt dat het zweefvliegtuig zo goed als zeker geen technische mankementen vertoonde.  "Verder onderzoek moet meer duidelijkheid brengen", zegt Julie Plevoets van het Leuvense parket. "Een technische oorzaak is nog steeds niet uitgesloten, net zomin als een menselijke fout."

Rouwregister

Volgens het parket was de piloot, een 57-jarige man uit Bekkevoort, een ervaren piloot. Zowel hij als zijn passagier, een 18-jarig meisje uit Puurs, overleefden de crash niet. De koninklijke vliegclub De Wouw, waarvan de twee slachtoffers lid waren, zal op zaterdag 15 augustus een rouwregister openen voor de twee slachtoffers. "Clubleden, vrienden en buurtbewoners die een blijk van medeleven willen geven, kunnen een boodschap achterlaten in het rouwregister in de hangar aan ons clublokaal", meldt de club op zijn facebookpagina. 

Meest gelezen