Tumult op het strand van Oostende door vechtpartij: 15 combi's moesten ter plaatse komen 

In Oostende is de politie gisteren met 15 combi's moeten tussenkomen om een gevecht stil te leggen op het strand. Het ging om een ruzie tussen 2 families. De politie had vooral ook veel werk om toeschouwers op afstand te houden. 

Zo'n 20 man, 2 families van ongeveer 10 personen, waren gisteravond ruzie aan het maken bij het Klein Strand in Oostende. “Het dreigde te escaleren en onze interventieploeg had het meteen in de gaten. Ook de dispatcher die alles meevolgde op camerabeelden sloeg alarm", zegt korpschef Philip Caestecker. 

De politie kwam ter plaatse met maar liefst 15 combi's. De ruzie was snel voorbij, de ruziemakers liepen enkel wat schrammen op. Maar de zaak zal toch een gerechtelijk staartje krijgen. 

Ramptoerisme voor vechtende families

Op een bepaald moment waren 15 combi's ter plaatse, al was dat ook gedeeltelijk om de mensen weg te krijgen die naar de ruzie stonden te kijken. Philip Caestecker van de politie in Oostende: "Het zag er eerst naar uit dat er heel veel mensen in het conflict betrokken waren, maar 80 procent waren toeschouwers. Die mensen stonden daar, bij wijze van spreken, als ramptoerist om te zien of de zaak zou escaleren. En daar hebben we uiteraard ook onze pluk mee gehad, want het is dan niet alleen die ruziënde families die je moet bedaren, maar daar zit je opeens ook met een samenscholing. " 

We hebben vooral onze pluk gehad met de ramptoeristen die naar het gevecht kwamen kijken

korpschef Philip Caestecker

Na het incident brak ook nog heel even onrust uit ter hoogte van de Louisastraat, maar ook daar keerde de rust uiteindelijk snel terug.

Meest gelezen