De Circus Brouwerij

Geen Internationaal Bierfestival in Zwevegem: "Maar alle inwoners krijgen toch gratis bier aan huis"

Normaal gezien werd Zwevegem dit weekend overspoeld met bierliefhebbers. Maar door de coronacrisis is het Internationaal Bierfestival afgelast. De organisatoren hebben wel voor een leuk alternatief gezorgd. "Wij gaan met een automatische tapkraan rond in Zwevegem en alle deelgemeenten met gratis bier", zegt Tim Vandenberghe van De Circus Brouwerij.

"We vinden het zo jammer dat de inwoners van Zwevegem hun Internationaal Bierfestival moeten missen", zegt Tim Vandenberghe van De Circus Brouwerij in Zwevegem. "Daarom hebben we besloten om te trakteren op bier van onze brouwerij. We gaan zaterdag met onze tapinstallatie van kerk tot kerk in Zwevegem en de deelgemeenten. Iedereen die zijn of haar glas meebrengt, krijgt een gratis biertje van ons."

"Het wordt prachtig weer", zegt hij. "Dat speelt al in ons voordeel. We hopen dus dat er veel volk komt. We gaan alleszins 2 soorten bier meenemen. Het ene is een gewone pils en het andere is het allereerste bier dat we ooit gebrouwen hebben. Het is een soort van kruidentripel, iets steviger dus."

Waar en wanneer?

De brouwerij zal het bier altijd aan de kerk verdelen en dat telkens voor een half uurtje."We starten om 15.00 uur aan de kerk in Sint-Denijs", zegt Vandenberghe. "Daarna is het de beurt aan Moen. We komen daar toe om 16.00 uur. Een uurtje later staan we in Heestert. Om 18.00 uur staan we in Otegem. We eindigen onze ronde om 19.00 uur aan onze brouwerij in Zwevegem."

Meest gelezen