Jonathan Long

Recreatiedomein Nieuwdonk Berlare heropent maar weert dagjesmensen 

Recreatiedomein Nieuwdonk in Berlare opent morgen dan toch opnieuw de deuren, na vijf dagen sluiting. Het gaat wel pas open om 13u in plaats van om 10u, om minder dagjestoeristen aan te trekken. Omdat Nieuwdonk niet met een reservatiesysteem werkt, is er een maximum bezetting. Die is verlaagd van 2.000 naar 1.500.

Zaterdag waren er incidenten aan de ingang van Nieuwdonk in Berlare. Er waren al 2.000 bezoekers op het domein, en niemand mocht nog binnen. Bij sommigen was de frustratie zo hoog, dat de gemoederen verhitten en er problemen ontstonden. Berlare en de provincie beslisten daarop om Nieuwdonk al zeker tot en met vandaag te sluiten. Gisteren is dan beslist het domein opnieuw te openen, maar wel onder nieuwe voorwaarden.

Nieuwe openingsuren

Normaal opent Nieuwdonk de deuren om 10u ’s morgens. Dat verandert naar 13u ’s middags. Daardoor hopen gemeente en provincie dat er minder mensen voor een hele dag komen. Met minder dagjestoeristen, zouden meer bezoekers uit eigen streek de verkoeling van het domein kunnen opzoeken. 

Minder bezoekers en meer veiligheidsmensen

Nieuwdonk werkt niet met een reservatiesysteem, maar wel met een maximumbezetting. Tot en met zaterdag konden 2.000 mensen het domein binnen, vanaf morgen - vrijdag - zijn er dat nog 1.500. “Tegelijk komen er ook meer veiligheidsmensen om alles in goede banen te leiden en er strikt op toe te zien dat iedereen de coronamaatregelen naleeft,” zo zegt waarnemend burgemeester van Berlare Steven Vandersnickt.

Meest gelezen