Videospeler inladen...

Testdorp in Antwerpen test minder mensen dan verwacht: "Alles hangt af van snelheid waarmee mensen code krijgen"

In het coronatestdorp in Antwerpen zijn er afgelopen week minder mensen getest dan verwacht. In dat testdorp kunnen mensen terecht die geen symptomen hebben, maar bijvoorbeeld op vakantie gingen naar een rode zone. Het is nu een week actief en meer dan 700 mensen boden zich aan, terwijl er per dag zo'n 500 verwacht werden. 

Langsgaan kan enkel met een code (zie foto bovenaan) die de overheid geeft en dat proces verloopt nog niet vlekkeloos, zegt spoedarts Jan Stroobants van het Middelheim-ziekenhuis in Antwerpen. 

"We kunnen enkel mensen toelaten die via de overheid een code hebben gekregen om getest te kunnen worden. Alles kan nog altijd beter en dat hangt af van de snelheid waarmee mensen de codes kunnen krijgen", aldus Stroobants in "De ochtend" op Radio 1.

"Er moet maximaal ingezet worden op automatisering om de administratie - om zo'n code te krijgen - tot bijna 0 te herleiden. We kunnen in het testdorp makkelijk de deur opzetten en zeggen "rijd met de auto maar binnen en het is zo gepiept", maar het testen moet een beetje georganiseerd en gecoördineerd verlopen", zegt Stroobants. Vandaag volgt nog overleg met alle instanties. 

BELUISER hier het volledige gesprek met Jan Stroobants in "De ochtend":

Meest gelezen