Foto (c) Franckie Vermandel

Vlaanderen gezien door ogen van schouwveger: "Na 25 jaar nog altijd verbaasd hoe mooi het eruitziet vanuit de hoogte"

Franckie Vermandel heeft als schouwveger al 25 jaar een andere kijk op zijn omgeving. Hij klautert op daken en schouwen en ziet stads- of vergezichten vanuit een heel ander perspectief. Nu deelt hij die foto’s ook op sociale media. 

Franckie Vermandel uit de Gentse deelgemeente Oostakker is al 25 jaar schouwveger. “Ik ben geen professionele fotograaf, maar sinds de komst van de smartphone heb ik altijd een fototoestel op zak. Als ik dan op een plaats kom die ik zelf mooi vind, dan neem ik er een foto van.”

(Lees verder onder de foto van de markt van Dendermonde)

Foto (c) Franckie Vermandel

Franckie werkt zowel in de stad als op het platteland. Een favoriete plek uitkiezen is moeilijk voor hem: “Als ik bij wijze van spreken met mijn neus op de drie torens van Gent plak, ben ik nog altijd onder de indruk van de kolossale gebouwen. Maar het uitzicht van op een boerderij met weidse velden, vind ik ook fantastisch. Vorige week zag ik nog een vos en een haas lopen.”

(Lees verder onder de foto van de Gentse Nederkouter)

Foto (c) Franckie Vermandel

Zijn volgers op sociale media hebben bewondering om twee redenen: “Eerst zeggen ze me: amai, jij zit zo hoog, dat zou ik niet durven. Maar ze vinden ook het perspectief van de foto’s heel leuk. Zo hadden de meesten hun stad nog niet gezien.”

(lees verder onder de foto)

Foto (c) Franckie Vermandel

In de 25 jaar dat hij schouwen veegt, zag Franckie Vermandel het uitzicht van de daken veranderen. “Vroeger stonden er nog vaak antennes, die zijn nu bijna allemaal verdwenen. Nu zie je ook meer inox uitlaatpijpen van de verwarming. En vooral de kauwennesten zijn nu een plaag. Maar na 25 jaar ben ik nog altijd verbaasd hoe mooi Vlaanderen er vanuit de hoogte uitziet. “

kasto80

Meest gelezen