Voetbalclub Beerschot gehuldigd voor titel en promotie: “Fans zijn grote afwezigen hier en dat is jammer”

Voetbalclub Beerschot is gehuldigd door het stadsbestuur na het behalen van de titel en de promotie naar 1A. Een groot feest was er omwille van het coronavirus niet. “We hadden het graag anders gezien en supporters gehad”, zegt Beerschot-voorzitter Francis Vrancken.

Twee dagen geleden trok de Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA) nog naar het Bosuilstadion om voetbalclub Antwerp te huldigen na de winst van de beker. Nu ruilt hij een rood plunje voor paars, want ook voetbal Club Beerschot wordt gehuldigd. Zij behaalden de titel in 1B en promoveren nu naar 1A.

Kleinere huldiging

Normaal zouden de spelers uitgebreid gehuldigd worden op de Grote Markt met duizenden joelende supporters om hen te feliciteren, maar het coronavirus strooit roet in het eten. Daardoor werd het een kleine huldiging in het Beerschotstadion op het Kiel.

Zo’n intieme ceremonie is leuk, maar de spelers zitten niet te wachten op de burgemeester. Ze willen hun fans zien en dat zijn de grote afwezigen hier

Antwerps Burgemeester, Bart De Wever (N-VA)

“Het is fantastisch om te promoveren en zeker de manier waarop onze spelers dat hebben bereikt door te blijven vechten”, zegt Beerschot-voorzitter Francis Vrancken. “Het is jammer dat we het op deze manier moeten vieren, want we hadden de supporters er graag bij gehad."

Ook burgemeester De Wever had de viering graag anders gezien. “Zowel voetbalclub Antwerp als Beerschot hebben beiden duizenden fans die de club dragen. Het zijn traditieclubs die hun momentje nodig hebben om te vieren. Zo’n intieme ceremonie is leuk, maar de spelers zitten niet te wachten op de burgemeester. Ze willen hun fans zien en dat zijn de grote afwezigen hier.”

Meest gelezen