Volgende zomer opent Roompot een vakantiepark in Oudenaarde

In het voorjaar van 2021 start de bouw van een nieuw vakantiepark van de groep Roompot op de terreinen aan de Donkvijver in Oudenaarde. Er komen 120 huizen, die op voldoende afstand van mekaar gebouwd worden. Een deel van de huizen wordt ook op palen gebouwd. Tegen volgende zomer zouden dan toeristen er terecht kunnen. Het terrein aan de Donkvijver in Oudenaarde was vroeger een camping.

Drie jaar geleden zijn de plannen voorgesteld, maar het heeft tot nu  geduurd voor alle vergunningen rond waren. Roompot had zijn oog laten vallen op de Donkvijver in Oudenaarde, omdat de stad  hét hart van de Vlaamse Ardennen is en omdat er veel wandel- en fietsmogelijkheden zijn voor de toeristen die er komen. In totaal worden er 120 huizen gebouwd, van groepswoningen tot kleinere huizen. Die worden allemaal in hout gebouwd.  Een deel van de huizen worden op palen gebouwd. 

Roompot zorgt voor tewerkstelling en er is aandacht voor de lokale handel

Volgens Baptiste Van Outryve van Roompot zorgt het vakantiepark voor extra werkgelegenheid voor mensen uit de streek. Om hoeveel personeelsleden het gaat, is momenteel nog niet duidelijk. " We hebben sowieso mensen nodig. We denken dan aan parktoezichters, schoonmakers maar we hebben ook mensen nodig die onze gasten toeristische informatie geven. We gaan zeker ook samenwerken met lokale handelaars. Niet alleen in de bevoorrading, maar ook door de gasten te zeggen waar ze in de omgeving kunnen gaan eten en drinken.  Dus de samenwerking met de lokale handelaars in de brede zin van het woord is gegarandeerd ". 

Meest gelezen