Vrienden krijten Genk en As vol met positieve boodschappen. "Krijt en verspreid!"

Wie dezer dagen zijn huis in Genk of As verlaat, ontdekt misschien wel een opbeurende boodschap voor de oprit. Want sinds kort trekken de vrienden Vincent en Pat de straat op, om gewapend met stoepkrijt, positieve energie te verspreiden. “Hasselt is de volgende bestemming, en hopelijk krijt de hele wereld weldra mee!”

Omdat de wereld momenteel gedomineerd wordt door het coronavirus, willen de twee vrienden zo veel mogelijk mensen een hart onder de riem steken. “We moeten ons niet al te veel zorgen maken”, vindt Pat. “Onze planeet werkt in op- en neergaande bewegingen, positieve en negatieve energie wisselen elkaar af. We kozen voor stoepkrijt, omdat de deeltjes letterlijk verspreid worden door de energie van wind en water. Eigenlijk geloven we dus dat onze positieve krijtboodschappen op die manier overal blijven hangen. Zelfs wanneer je ze niet meer met het blote oog kan zien.”

“Alles komt goed”

Vincent was meteen enthousiast over het stoepkrijtidee van Pat. “Ik ben meteen aan de slag gegaan en heb tientallen straten onder handen genomen. Hoe ik kies was ik schrijf? Op gevoel. Denk aan leuzen als ’pluk de dag’, ‘good vibes’ of ‘liefde is alles’. Voor het politiekantoor schreef ik ‘bedankt voor jullie inzet.’ En een dame liet in de Facebookgroep ‘Ge zijt van As als…’ weten dat de boodschap ‘alles komt goed’ voor haar deur een heel symbolische betekenis voor haar had. Ze vertelde dat haar moeder een aantal maanden geleden overleden was. ‘Alles komt goed’ was haar lijfspreuk. Dat was ongelofelijk mooi en bijzonder.”

Voices in chalk

“We hebben veel reacties gehad”, gaat Pat verder. “Mensen die zeggen dat ze ook willen krijten, of aan de slag zijn gegaan met hun kinderen. En dat is natuurlijk het hele opzet, dat mensen zelf met stoepkrijt de straten met levenslustige woorden gaan versieren. Vincent richtte intussen de Facebookgroep ‘Voices in chalk’ op, waarvan iedereen die wil meedoen, lid kan worden. Stel je voor dat we straten en stoepen wereldwijd als canvas voor creatieve positiviteit kunnen gebruiken. Krijt en verspreid, lieve mensen!” 

Meest gelezen