Reisbureau Uniquest

West-Vlaamse zelfstandige reisbureaus schrijven open brief aan klanten: "Boek zo veel mogelijk bij ons"

De West-Vlaamse zelfstandige reisbureaus hebben een open brief geschreven aan de Belgische klanten. Ze vragen om zo veel mogelijk via hun kleinere kantoren te boeken. Door de coronacrisis hebben ze het erg zwaar. 

Vanaf 19 juni gingen de grenzen weer open en eventjes leek de sector zich te herpakken. Het is te zeggen: van de gebruikelijke 200 landen die de gemiddelde reisagent in 2019 kon aanbieden, waren dat er in 2020 nog amper 15. Maar de kleurencodes in verschillende landen en regio's en de onduidelijkheid daarover hebben ervoor gezorgd dat heel wat klanten hun reis annuleerden. Dat zorgt voor veel werk in de reisbureaus, maar ondertussen komt er geen cent binnen.

Jeroen Cauwelier van reiskantoor Uniquest in Poperinge: "Volgens de letter van de wet moet er nu terugbetaald worden binnen de 14 dagen. Dat heeft  natuurlijk een gigantische impact op onze sector. Veel reisbureaus hebben dat geld niet eens, dat zit bij de vliegtuigmaatschappijen. Wij, als kleine reisagent, zitten daar gewoon tussen. Het wordt wel een groot probleem voor onze sector."

#Ikgaopreis

De West-Vlaamse reisagenten willen met de hasthtag #Ikgaopreis een oproep doen op sociale media om te blijven reizen, maar op een veilige manier. "Het is de lokale reisadviseur die u daarbij kan helpen. Hij weet welke regio's veilig zijn en kent alle coronamaatregelen en protocollen. "Zo kan je toch nog een droomvakantie hebben", vult Jeroen Cauwelier nog aan.

(Lees de open brief hieronder)

Meest gelezen