Foto: Stanneman bier Herselt

Kempens wijnbier: “Het beste van twee werelden, ideaal als aperitief”

Met dit warme weer kan een fris aperitief smaken.  Bierproducent Erwin Vermeulen uit Herselt denkt daar hetzelfde over. Hij ontwikkelde samen met bevriend wijnhandelaar, Tom Huijsmans uit Westerlo, het wijnbier Bienne. “Bienne is een magnifieke mix van het Herseltse blond Stanneman bier en een Spaanse roséwijn”, vertelt Erwin Vermeulen bij Radio 2 Antwerpen.

Bienne is een wijnbier met een alcoholgehalte van 10%. “Het is geen wijn en geen bier. De meeste mensen zeggen dat ze zo iets nog nooit geproefd hebben. Het is echt een mooie blend van wijn en bier. Het kan perfect als aperitief de gebruikelijke cava vervangen. Het is het beste van twee werelden”, zegt Erwin Vermeulen.

Een jaar om juiste samenstelling te vinden

De juiste mix vinden tussen bier en wijn was niet eenvoudig, vertelt Vermeulen. “Het heeft één jaar geduurd tot we de juiste samenstelling hebben gevonden en we de smaak het beste vonden. Uiteindelijk is het gelukt en zo is Bienne geboren. En de naam Bienne klinkt goed in alle talen en het betekent gewoon goed, goed bier.” 

Het wijnbier is een groot succes. “Zo groot dat we zelf volledig uitverkocht zijn. Maar 15 augustus wordt de volgende lading geleverd en zal het wijnbier op verschillende plaatsen in het Antwerpse beschikbaar zijn”, aldus Vermeulen. 

Foto: Stanneman bier Herselt

Meest gelezen