Stad Leuven

Zomerevenementen in Leuven gaan door: "Als iedereen de regels naleeft, kunnen we een normaler leven leiden"

Hoewel de meeste evenementen vanwege de coronacrisis geschrapt worden, gaat in Leuven de geplande zomer gewoon door. Vandaag starten de Anderhalvemetersessies, 130 voorstellingen op 11 verschillende buitenlocaties waarbij de maatregelen gerespecteerd blijven. Burgemeester Mohamed Ridouani (SP.A) beloont op deze manier de Leuvenaars, omdat ze zich goed aan de regels houden.

De Anderhalvemetersessies zijn voorstellingen van muziek, dans, theater, film en circus. Ze starten vandaag en lopen nog tot 30 augustus. De geplande zomerevenementen gaan dus door, maar wel rekening houdend met de maatregelen. Zo is er een beperkt aantal toeschouwers, zijn sommige concerten dubbel gepland en zijn mondmaskers overal verplicht.

Burgemeerster Ridouani benadrukt dat de voorstellingen kunnen doorgaan, omdat de Leuvenaars de regels goed opvolgen. “De voorbije weken heeft iedereen zich in Leuven enorm ingezet om de regels goed na te leven. Dat zie je ook aan de lage besmettingscijfers in onze stad. Als we allemaal zorgen dat we ons veilig gedragen en voorzichtig zijn de komende weken, kunnen we een normaal leven garanderen met evenementen die veilig kunnen doorgaan.”

Steun voor cultuursector

De Anderhalvemetersessies zijn enerzijds een soort beloning voor de inzet van de Leuvenaars, maar anderzijds toch ook een vorm van steun voor de cultuursector. “Het is natuurlijk ook wel voor de cultuur- en evenementensector die vandaag enorm bloedt en afziet van de coronacrisis. Het is belangrijk dat zij aan het werk blijven, want cultuur en kunst maken deel uit van onze samenleving”, aldus Ridouani.

Meest gelezen