Belga

Zwangere Sarah De Bie over haar man Wout Van Aert: "Hij stuurde me een berichtje om sorry te zeggen voor de stress die hij me bezorgt"

De overwinningen van Wout Van Aert veroorzaken wel wat stress bij zijn zwangere vrouw Sarah De Bie. Dat vertelt ze op Radio 2 Antwerpen. Na zijn val vorig jaar, is Van Aert bezig aan een comeback van formaat. Hij won, na de Strade Bianche en de klassieker Milaan-San Remo, gisteren ook de openingsrit van het Critérium Du Dauphiné in Frankrijk. En dat terwijl hij en zijn vrouw in verwachting zijn van een kindje. "Wout stuurde me een bericht om zich te verontschuldigen voor de stress die hij me geeft", vertelt Sarah.  

Sarah De Bie en Wout Van Aert deelden begin juli op sociale media dat ze een kindje verwachten. "De baby is heel actief. Zeker bij de koersen die Wout de afgelopen weken gewonnen heeft, voel ik dat de baby begint te bewegen", zegt Sarah.

Zeker bij de koersen van de afgelopen weken, voel ik dat de baby veel beweegt

Sarah De Bie

De wedstrijden zorgen voor veel stress. "Elke keer denk ik dat hij het rustig aan gaat doen. Zo dacht ik dat hij in de Dauphiné minder kans maakte, omdat het bergop is. Maar hij heeft me aan de finish opnieuw stress bezorgd", lacht ze.

Zolang mogelijk meereizen

Sarah probeert zolang het kan mee te reizen met haar man. "Ik ben mee naar Italië geweest en hoop zolang mogelijk mee te gaan. Zo kan hij de ontwikkeling van de zwangerschap toch wat volgen. Maar ik denk dat dat binnenkort toch wel te zwaar gaat worden", klinkt het.

Door zijn zware val vorig jaar, heeft hij opnieuw moeten leren wandelen en fietsen

Sarah De Bie

Vorig jaar kwam Van Aert zwaar ten val en ging hij een lange revalidatie tegemoet. "Hij heeft opnieuw moeten leren wandelen en fietsen. Nu is hij beter dan ooit tevoren. Het is leuk dat je ziet waarvoor hij zo hard gewerkt heeft".  

Teamwork

Volgens Sarah was de overwinning in de Dauphiné ook te danken aan het hele team. "Het viel allemaal mooi in de plooi. Zijn ploeg zat vooraan en ze hebben allemaal mooi voor hem gewerkt. De komende dagen zal dat omgekeerd zijn".

Meest gelezen