Alle werknemers van Westvlees getest: in totaal 94 mensen besmet

Na de corona-uitbraak bij het bedrijf Westvlees in Westrozebeke hebben uiteindelijk 94 werknemers positief getest op het virus. Daarmee is het definitieve aantal besmettingen gekend. De uitbraak werd oorspronkelijk vastgesteld op de snij-afdeling van het bedrijf.

Nadat op de snij-afdeling eerder al 74 van de 260 medewerkers een positieve test hadden afgelegd, werden deze week ook de 557 andere personeelsleden getest. Uiteindelijk bleken nog eens 20 extra mensen besmet te zijn, wat het totaal op 94 besmettingen brengt. Westvlees reageert licht tevreden op de nieuwe cijfers.

"Het is niet gepast om blij te zijn met 20 mensen die positief testen, want dat zijn nog steeds 20 mensen te veel. Maar wij zijn toch geneigd om positief te reageren op die cijfers", zegt product manager Manuel Goderis.  "In het rapport van het Agentschap Zorg en Gezondheid staat dat de cijfers goed zijn. 20 positieve resultaten op 557, dat is minder dan hetgeen je kan verwachten op basis van de nationale gemiddeldes."

Mondmaskerplicht vervalt in Staden vanaf maandag

Ook de burgemeester van Staden, Francesco Vanderjeugd (Open VLD), reageert opgelucht: "Als je die resultaten ziet, vooral van de laatste testen, is dit een goede evolutie van de cijfers."

Slechts 2 van de 20 nieuwe, besmette personen zijn inwoners van Staden. Aangezien de resultaten van de tests geen grote impact hebben op de cijfers in de gemeente, besliste burgemeester Vanderjeugd om de strengste coronamaatregelen vanaf maandag 17 augustus op te geven. Concreet betekent dit dat je vanaf maandag niet langer verplicht bent een mondmasker te dragen in Staden. Je moet er wel nog steeds eentje op zak hebben.

Meest gelezen