Foto: Rombit

Antwerpse corona-armband komt als beste uit test van vijf

Een corona-armband die door een Antwerps bedrijf wordt gemaakt, komt als beste uit een test van kenniscentrum VIL, het Vlaams Instituut voor de Logistiek. Dat schrijft Gazet van Antwerpen. Zo'n corona-armband geeft een verwittiging als je dichter dan anderhalve meter bij iemand anders komt en kan worden gebruikt in bedrijven om de social distance te respecteren.

"De corona-armband zet in de eerste plaats in op social distancing", vertelt John Baekelmans, CEO van bedrijf Rombit dat de armband ontwikkelde. “Het is eigenlijk heel simpel. Het toestel meet de afstand tussen twee armbanden die aan de pols gedragen worden. Kom je te dicht bij elkaar, dan begint de armband te trillen en gaat de ledlamp branden.”

Privacy

De armband wordt ook gebruikt om aan contact tracing te doen. “De armband registreert met wie een besmet persoon in contact is geweest. Die data worden tot twee weken bijgehouden. We kunnen dan iedereen verwittigen die bij een besmet persoon in de buurt is geweest.”

(Lees verder onder de foto)

Foto: Rombit

Volgens Baekelmans is de armband ook in orde met de privacywetgeving. “De werknemers worden alleen gevolgd op het bedrijfsterrein en de gegevens worden strikt persoonlijk gebruikt.” Volgens kenniscentrum VIL, Vlaams Instituut voor de Logistiek was dat één van de reden waarom de armband als beste uit de test kwam.

VIL zette vijf armbanden, die op een gelijkaardige manier werken, naast elkaar. In totaal werden die getest door 230 bedrijven en werd de armband van Rombit tot winnaar bekroond. “De armband wordt nu in verschillende bedrijven waaronder de Antwerpse haven gebruikt, maar nu toont Amerika ook interesse”, aldus Baekelmans.

Foto: Rombit

Meest gelezen